Румен Петков: До правителство ще се стигне заради омразата към президента Радев

Румен Петков: До правителство ще се стигне заради омразата към президента Радев

"Левицата!"

A A+ A++ A

До правителство ще се стигне. Такава позиция изрази в Плевен от името на "ЛЕВИЦАТА!" председателят на ПП АБВ Румен Петков, в коментар на течащите преговори. Кабинет ще има, въпреки демонстрираната на този етапнеспособностда се намерят политически решения, които да отговарят на интересите на българското общество и държава, а именно, стабилност, отбеляза той. Според Румен Петков, в основата на прогнозата за предстоящо формиране на кабинет стои на моменти бурната, на моменти, неизказана омраза и завист към президента Румен Радев и стремежът да бъде отстранено служебното правителство.

Лидерът на АБВ подчерта липсата на политически решения, които да отговарят на обществената необходимост и интерес на държавата ни в работата на новия парламент и в процеса на политически совалки между парламентарните групи. Той отбеляза, че в политическите дискусии ярко отсъстват теми, като липсата на достъп до качествени здравеопазване и образование за десетки хиляди българи, за осакатената ни българска история и език, за нарастващата бедност и мизерия.

"Това Народно събрание очевидно се раздира от неспособност, интелектуална немощ да се формулират проблеми и да се намерят техните решения, от процеси на взаимна нетърпимост и от процеси на негодност да се намерят стабилни солидни перспективи в изключително нестабилна ситуация, определена от редица кризи от различен характер".

Що се отнася конкретно до представената кандидатура за премиер на България в лицето на Мария Габриел, Петков подчерта при нея политическият фокус е изместен, липсва отношение и познаване на българската държава, българските институции и българския народ и това е пагубно в тежката криза, в която се намира страната ни. А номинацията й е оценка за тези, които я номинират – тях не ги интересува България и българския народ, но фокусът е върху теми, като въвличането на България в конфликта в Украйна и други, които не кореспондират с дневния ред на обществото.

#Румен Петков #левицата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »