Борисов: Няма да се регистрираме, за да стане ясна коалицията БСП, ДПС и „Атака“

Борисов: Няма да се регистрираме, за да стане ясна коалицията БСП, ДПС и „Атака“
На въпрос дали така не помагат на останалите три партии да изберат кабинет, Борисов заяви: „Не. Ние им помагаме, защото трябва да имат 121 депутати“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„След като видяхме, че могат да си избират председател на Народното събрание, без да се регистрират, и БСП и ДПС радушно се поздравяваха за този вид поведение в парламента, утре ние ще влезем в парламентарната зала, но няма да се регистрираме, за да стане ясна тройната коалиция БСП, ДПС и „Атака“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след заседание на Парламентарната група на партията, предава „Фокус“.

„Никой не тръгва да прави кабинет, ако няма гарантирани 121 човека. С нас не е разговаряно до ден днешен, така че остават тези три партии. Въпреки че ние сме първа политическа сила, видяхте, че не предлагаме кабинет и не вземаме мандата, защото и „Атака“, и ДПС, и БСП са против такъв кабинет. Така оставяме утре трите партии да си изберат правителство“, коментира Борисов.

Той заяви, че депутатите от ГЕРБ няма да участват утре и в гласуването на предложения от Пламен Орешарски кабинет.

На въпрос дали така не помагат на останалите три партии да изберат кабинет, Борисов заяви: „Не. Ние им помагаме, защото трябва да имат 121 депутати“.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #БСП #Атака #правителство #коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници