Служебният кабинет предлага ДКЕВР да се избира с повече от половината депутати

Служебният кабинет предлага ДКЕВР да се избира с повече от половината депутати
Служебното правителство предлага представяне на биографиите на кандидатите на сайта на Народното събрание и публично изслушване на кандидатурите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служебното правителство предлага членовете на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да се избират от Народното събрание с гласовете на повече от половината от депутатите, предава БГНЕС.

Служебният кабинет представи днес идеите си за промени в Закона за енергетиката.

Той предлага разделяне на ДКЕВР на две подкомисии, с по трима членове, а номинациите за членовете на комисията да могат да се правят и от представители на гражданското общество, освен от депутати.

Служебното правителство предлага представяне на биографиите на кандидатите на сайта на Народното събрание и публично изслушване на кандидатурите.

Сред предложенията на кабинета е идеята решенията на ДКЕВР да се вземат публично, а закрити заседания да се провеждат единствено когато става дума за класифицирана информация.

Служебното правителство смята, че ДКЕВР сам трябва да определя бюджета си, а единственият орган, който да може да го променя, да бъде Народното събрание.

#ДКЕВР #Закон за енергетиката #служебно правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници