Миролюб Столарски: Турция не признава международните споразумения

Миролюб Столарски: Турция не признава международните споразумения
„На нас ни се изясни, че всичко идва от личната амбиция на новия председател на UND, която е да избута всички чужди превозвачи от турския пазар“, каза Столарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Новият председател на Асоциацията на турските превозвачи (UND) не признава международните споразумения, чете ги, както на него му изнася, и заплаши, че от 1 юни ще има още по-строги мерки, още по-конкретни и високи глоби“, заяви пред „Фокус“ председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) Миролюб Столарски.

Според него преговорите между българските и турските превозвачи са завършили без никакъв резултат.

„На нас ни се изясни, че всичко идва от личната амбиция на новия председател на UND, която е да избута всички чужди превозвачи от турския пазар“, каза Столарски.

„Ще се увеличи контролът на документите на вътрешни митници, контролът на документите от износа на товарните пунктове, т.е. преди още да сте натоварили, вие трябва да имате разрешително, проверки по пътя чрез Министерството на транспорта, системни глоби, засягащи чуждестранните превозвачи“, обясни председателят на БАСАТ.

Столарски смята, че „това са мерките, които ще бъдат допълнителни, освен тези, които се одобряват и в момента ги правят турските митници“.

Превозвачите от бранша ще се съберат, за да решат дали ще започнат отново протестни действия, добави още той.

„Ако държавата не може да ни защити интересите, по някакъв начин ще трябва да си ги защитим. Аз се надявам, че държавата, като миналия път, ще застане зад гърба на българските превозвачи“, отбеляза Столарски.

По думите му превозвачите задължително ще поискат от българските власти да вземат реципрочни мерки.

#Миролюб Столарски #БАСАТ #турски #български #превозвачи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници