Станишев: Надявам се утре „Атака” да не последва сценария на Борисов и ГЕРБ

Станишев: Надявам се утре „Атака” да не последва сценария на Борисов и ГЕРБ
На въпрос, ако Бойко Борисов утре гласува 121-ви, дали Станишев ще адмирира това, той отговори, че всеки народен представител има своето право да гласува по съвест, в това число и Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Надявам се партия „Атака“ утре да не последва сценария на Бойко Борисов и партия ГЕРБ, защото не вярвам техните избиратели да желаят точно това да се случи – Борисов да остане на власт“, каза председателят на БСП Сергей Станишев на излизане от Президентството, предава „Фокус“.

„Ние не сме водили преговори или разговори с партия „Атака“. Г-н Орешарски оправи покана и за тях – не за преговори, а за консултации по отношение на програмата и програмните намерения на бъдещия кабинет“, обясни Станишев и заяви, че „срещата не е била консумирана“.

На въпрос това не е ли знак, че те утре няма да се регистрират и няма да има 121 души в залата, Станишев заяви, че не може да каже, „но това би било доста безотговорно и би поставило партия „Атака“ в сценария на Борисов и партия ГЕРБ“.

„Те по този начин търсят дестабилизация на държавата, предсрочни избори, хаос, повече мизерия за хората само и само да останат на власт и да решават своите проблеми, а не проблемите на хората“, заяви социалистът.

„Всеки народен представител има своята съвест и своя преценка за това как ще гласува“, смята Станишев.

„Пламен Орешарски е подготвил не само силен по структура и състав Министерски съвет, професионалисти, хора, които познават секторите и имат желанието да свършат работа, защото това е най-важното за хората, но и убедителна програма за решаване както на неотложните, така и на средносрочни стратегически проблеми, които затрудняват и бизнеса, и хората, които знаем, че рушат държавността“, посочи Сергей Станишев.

На въпрос, ако Бойко Борисов утре гласува 121-ви, дали Станишев ще адмирира това, той отговори, че всеки народен представител има своето право да гласува по съвест, в това число и Борисов.

„Ако бъдем откровени, смятам, че най-почтеното би било първо да изтеглят своята жалба от Конституционния съд за касиране на изборите, защото не може партията, която направи този изборен кодекс, която разполагаше с целия държавен инструментариум по време на кампанията, областни управители – политически назначени от кабинета „Борисов“, ръководители на МВР, които всеки, който е бил на терен и е разговарял с граждани, също се използваха политически, да иска касиране“, каза Станишев.

Според него това би било силен и отговорен държавнически жест, защото само това би разсеяло съмнението за сценарий и дестабилизиране на ситуацията и връщане на бял кон само и само да заметат следите от предишното управление.

#Сергей Станишев #Бойко Борисов #Атака #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници