Евгени Кирилов: Не виждам напредък за добросъседско отношение от страна на Македония

Евгени Кирилов: Не виждам напредък за добросъседско отношение от страна на Македония
A A+ A++ A

Не виждам напредък и сигнали за добросъседско отношение към България в периода от декември 2012 г. до юни 2013 г., когато отново ще бъде поставен въпросът за определяне на дата за започване на преговори на Македония с ЕС. Това каза в интервю за агенция „Фокус“ Евгени Кирилов, евродепутат от Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент.

Според евродепутата през юни е много вероятно Европейската комисия да препоръча започване на преговори с Македония. „Аз не виждам условия за това. Ние трябва да кажем, че бихме желали да започнат тези преговори. Обаче въпросът стои по друг начин, ако те започнат. Досега има редица етапи, в които Македония е получавала окуражаване – обявяването като кандидатка, снемането на визовия режим. Тя не е показала промени в своята вътрешна политика – чисто националистическите амбиции продължават. Не съм уверен, че дори и да започнат преговорите, те ще доведат до решаването на тези проблеми със страните – членки на Европейския съюз“, каза Евгени Кирилов.

Според него е необходимо сегашните властимащи в Скопие да си направят един ясен извод – трябва да се промени тази политика. „Трябва да се дадат сигнали към България за добросъседско отношение и да се спре всичко това, което се прави през последните години и което разочарова българските граждани“, каза Евгени Кирилов.

#Евгени Кирилов #ЕС #Македония #членство #добросъседски отношения #Скопие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Акценти

Инбет Казино