Станишев: Кабинетът „Орешарски“ ще стъпва всеки ден на минно поле

Станишев: Кабинетът „Орешарски“ ще стъпва всеки ден на минно поле
Лидерът на БСП заяви и необходимостта от промени в изборното законодателство, които да гарантират почтеност и честност на изборите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Без съмнение един от основните приоритети е възстановяване на върховенството на закона. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев по време на срещата в парламента на номинирания за министър-председател от Коалиция за България Пламен Орешарски с експертите от „България на гражданите“, предаде БГНЕС.

Станишев изтъкна, че е важно да се види в какво състояние се намира българската държава. Той посочи, че сега пред обществото ни стои национална задача за започване на процес на лекуване, възстановяване на доверието към институциите.

Едно от хубавите неща, които вече се случват, е, че парламентът връща своята сила, каза Станишев и допълни, че в парламентарна република той е бил принизен до гумен печат. Има воля правителството на Орешарски редовно и периодично да се отчита. Кабинетът на Орешарски ще стъпва всеки ден на минно поле, ако получи доверие, каза отново Станишев.

Сергей Станишев подчерта, че ако няма демократично функциониране на институциите, не може да има нито социална справедливост, нито икономическо развитие. Той обясни, че в основата на програмата на Пламен Орешарски е програмата на БСП, но тя е отворена, за да се търси по-широко съгласие за мерките, които са нужни на страната.

Лидерът на БСП заяви и необходимостта от промени в изборното законодателство, които да гарантират почтеност и честност на изборите. Машинното гласуване например може да отстрани немалка част от контролирания вот, фалшификациите и манипулациите.

Това е един от инструментите, със сигурност не единственият, каза Станишев. Вашият първи тест е да е ясно кой ви подкрепя в парламента, каза Меглена Кунева. Смятам, че вие сте знаели поне относително в какво състояние е държавата, не може да се оправдаваме с предишното правителство, посочи тя.

#Пламен Орешарски #Сергей Станишев #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници