ДПС: Не сме поставяли условия за кабинета

ДПС: Не сме поставяли условия за кабинета
Няма да водим никакви разговори с „Атака", но няма да възразим, ако те гласуват в подкрепа на нещо, което подкрепяме и ние, посочи Камен Костадинов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Към този момент не сме поставили никакви условия за структурата на състава на кабинета", обяви зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Камен Костадинов пред ТВ7.

По думите му движението все още няма виждане по въпроса как точно ще участва в новото правителство, тъй като още не получило предложението на посочения от лидера на БСП Сергей Станишев за премиер Пламен Орешарски.

"Водени са конкретни разговори, но все още не е представена конкретната управленска форма. В никакъв случай няма да бъде квотен принцип – 3-5-8", категоричен бе Костадинов, цитиран от „Фокус".

"Предвиждаме широко участие на гражданското общество в заседанията на парламентарните комисии, обществени обсъждания преди приемането на важни закони", каза още Костадинов.

Той подчерта, че ДПС няма никаква комуникация с „Атака".

"Имаме много ценностни различия, които се разминават. Няма да водим никакви разговори с „Атака", нямаме комуникация с тях и не си взаимодействаме по никакъв начин, но няма да възразим, ако те гласуват в подкрепа на нещо, което подкрепяме и ние", посочи Костадинов.

"ДПС ще подкрепи г-н Орешарски при определени условия и параметри, които включват как ще изглежда програмата му", заяви Костадинов.

"Безспорно е, че с БСП имаме различия, ако нямахме, щяхме да бъдем една партия, но към настоящия момент партиите трябва да търсят онези неща, които съвпадат, а не тези, които ги разделят. Ясно се разграничаваме от Коалиция за България например за плоския данък", посочи зам.-председателят на парламентарната група на ДПС.

"Надявам се, че кабинетът на г-н Орешарски ще издържи и всички, които смятат, че ще има провал на кабинета или нови избори, ще се окажат излъгани. Обществото не желае нови избори", категоричен бе Костадинов.

Очаква се днес да се проведе ескпертна среща между БСП и ДПС за съставяне на правителство.

#Камен Костадинов #Сергей Станишев #Пламен Орешарски #Кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници