Станишев: Правителството на Орешарски ще стъпва по минно поле

Станишев: Правителството на Орешарски ще стъпва по минно поле
A A+ A++ A

Наясно сме, че г-н Орешарски поема изключително тежка отговорност. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев след консултациите при президента и получаването на мандата за съставяне на правителство. Много бих се радвал, ако наследството, което той получава, беше като това, което беше получено в 2009 г. - с това ниво на държавния дълг, с това състояние на икономиката, каза Станишев.

„Правителството на Орешарски ще стъпва по минно поле, с множество заложени капани, скелети в гардероба, и ще трябва да ги овладява и заедно с това - да осъществява реформи. Коалиция за България и лично Пламен Орешарски поема изключително тежка отговорност“, каза Станишев.
Правителството, което се надявам да бъде подкрепено от парламента, няма да има дори един ден, в който не трябва да се доказва пред гражданите, че работи в обществения интерес и се захваща с реалните проблеми, добави Станишев.

„Няма сектор, който да не е в изключително тежко състояние, с проблеми, които могат да се взривят. Необходими са спешни мерки за хората, за възстановяване на държавността и за фирмите, за да започне промяна. Разглеждам БСП като инструмент за промяна на статуквото. Знам, че има много недоверие, скептицизъм и висока степен на нетърпение“, каза Станишев.

Г-н Орешарски ще има много твърда и категорична подкрепа от страна на Коалиция за България за постигане на тези цели, заради които поемаме тази отговорност. Ще има високи изисквания за добро управление, за почтеност в управлението, каза Станишев. Става дума за промяна, към която искрено се стремим, за възстановяване на доверието, каза Станишев.

#Сергей Станишев #консултации #правителство #президент #мандат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници