Местан: Мандатът на ГЕРБ вече е изчерпан

Местан: Мандатът на ГЕРБ вече е изчерпан
Според Местан още във вторник може да имаме ново правителство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Стана ясно, че мандатът на ГЕРБ вече е изчерпан, няма какво да се проучва, ако и г-н Борисов изпълни думата си, че ще върне мандата до половин час, предложихме днес следобед г-н президентът да връчи мандата и на номинирания от втората политическа сила за експертно-политически премиер г-н Пламен Орешарски. За да не се губи време и през почивните дни да продължат разговорите за постигане на съгласие“, това каза лидерът на ДПС Лютви Местан след консултациите при президента Росен Плевнелиев в четвъртък.

„Ние смятахме за напълно възможно избирането на кабинета още в понеделник, на едно извънредно заседание на парламента. Г-н президентът каза, че в понеделник не е в страната, има неотменим ангажимент. При това положение ние сме в силно очакване във вторник, на извънредно заседание на Народното събрание, да се избере следващото правителство“, каза още Местан.

„Не 120, 220 депутата да стоят зад следващото българско правителство, то няма да е стабилно, ако не е успешно“, категоричен бе Местан.

„Ние сме склонни да подкрепим плана „Орешарски“, но продължаваме да говорим в условно наклонение. Твърдим, че единствената възможност за съставяне на правителство е извън ГЕРБ и единствено възможен може да бъде вторият проучвателен мандат“, добави Местан.

„Имаме официална среща, на която ще чуем програмните намерения на г-н Орешарски“, добави той.

#ДПС #Орешарски #Лютви Местан #консултации #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници