Плевнелиев: Много скоро ще имаме правителство!

Плевнелиев: Много скоро ще имаме правителство!
„Вярвам, че много скоро ще имаме правителство“, каза президентът Плевнелиев в Брюксел. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев очаква партиите в новия парламент скоро да се споразумеят за съставяне на правителство. Това заяви той, влизайки в среща на върха на Европейския съюз днес.

„Вярвам, че много скоро ще имаме правителство“, каза Плевнелиев и поясни: „Очакваме новини - бързо, скоростно...“ Президентът не даде никакви подробности. Той припомни, че в четвъртък всички партии в Народното събрание ще бъдат на разговори при него.

„Аз съм убеден, че ще се носи отговорност оттук нататък, включително политическа и ескпертна за България“, каза той. Темите на срещата на върха са енергетиката и данъчното облагане. Лидерите ще обсъждат цените на енергията, сигурността на доставките и устойчивото й потребление.

Те ще набележат мерки за завършване на единния европейски енергиен пазар и прилагането на общото законодателство за неговата либерализация.

От срещата се очаква и да засили политическия натиск за повече прозрачност на данъчните системи, автоматичен обмен на информация и борбата с нелоялната данъчна конкуренция.

Информацията е на кореспондента на вестник „Труд“ в Брюксел.

#Росен Плевнелиев #правителство #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино