Елмар Брок: Притеснително е, че националистите си позволиха да обиждат посланици

Елмар Брок: Притеснително е, че националистите си позволиха да обиждат посланици
A A+ A++ A

Приемете моите поздравления за силния резултат, който постигнахте на изборите за парламент. За първи път в историята на България управляваща партия печели вота отново. Това заяви в телефонен разговор с председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов председателят на Комисията по външни работи на Европарламента Елмар Брок, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Ние следим отблизо ситуацията в България и сме притеснени от ролята на националистите при формирането на решенията в страната Ви“, заяви евродепутатът от групата на ЕНП в ЕП. „Проследихме вчерашния първи ден на българския парламент и поведението на националистите, които си позволиха да обиждат посланиците от дипломатическия корпус в страната Ви.

Затова искам да Ви уверя, че събираме информация за поведението както на партия „Атака“, така и за поведението на турската партия и на социалистите, които очевидно не се притесняват да приемат подкрепа от националистите“, добави още Елмар Брок.

„В заключение искам да заявя категорично, че ЕНП стои твърдо зад Вас и ще реагираме на всеки опит да бъдат провалени усилията, които правителството на ГЕРБ положи за европейско развитие на България“, коментира още Брок. От своя страна Бойко Борисов благодари за високата оценка и подкрепата за постиженията на ГЕРБ.

#Елмар Брок #ЕП #ГЕРБ #Бойко Борисов #ЕНП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Акценти

Инбет Казино