Илияна Йотова остава евродепутат, Румен Стоянов - кмет на Калофер

Илияна Йотова остава евродепутат, Румен Стоянов - кмет на Калофер
След като избраха ръководство на парламента, народните представители от четирите парламентарни групи се разпръснаха в различни посоки, поради което не беше направена традиционната снимка на народните представители пред сградата на парламента.
A A+ A++ A

Да кажа честно, не завиждам на Михаил Миков. Това, което го очаква, няма да бъде никак лесно и ще бъде интересно, призна депутатът от Коалиция за България Стефан Данаилов, предаде БГНЕС. Стефан Данаилов коментира и обвиненията от страна на ГЕРБ, че АТАКА умишлено не са се регистрирали, за да е по-нисък кворумът.

"Какво да каже партия ГЕРБ? Тя ще каже, че е сценарий и то специален сценарий. Нека да видим как ще продължи да се развива сценарият в следващите дни. Това ми е на мен пък много важно", заяви той. За самата регистрация, той призна: "В един момент се бях притеснил, че липсва още един човек от БСП, тъй като двама души ги няма – Илияна Йотова и кмета на Калофер Румен Стоянов, и чак след това включих, че всъщност аз не съм се регистрирал и съм третият".

Според Данаилов изказването на лидера на АТАКА Волен Сидеров в пленарна зала е "един монолог, много остър, силен, предизборен". За мен това беше предизборно това изявление, нещо, което е в разрез с моите разбирания за парламентарна дейност и поведение, коментира той.

Малко след коментара на Стефан Данаилов, в пленарна зала председателят на Народното събрание Михаил Миков обяви, че евродепутатът Илияна Йотова, която беше избрана за народен представител от 13 МИР (Пазарджик) и от кмета на Калофер Румен Стоянов, който беше избран за депутат от 17 МИР (Пловдив ) не са положили клетва като депутати, защото искат да запазят постовете си към момента.

Със свои решения 42-то Народно събрание прекрати правомощията и на двамата, а на тяхно място в парламента ще влязат следващите в листите на Коалиция за България. Депутатите избраха временни секретари на 42 –то НС. От ГЕРБ предложиха за временни секретари Александър Ненков и Пламен Нунев. Деница Златева и Филип Попов са предложенията на Коалиция за България.

От ДПС предложиха за секретар Шендоан Халит. От "Атака" не направиха предложение. Депутатите гласуваха предложенията.

#Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници