Цветан Цветанов се отказва от имунитета си

Цветан Цветанов се отказва от имунитета си
Бившият вътрешен министър обяви, че е готов имунитетът му да бъде свален. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„С настоящото заявление изразявам писменото си съгласие по смисъла на чл. 70, ал. 2 от Конституцията на Република България за снемане на имунитета ми на народен представител в 42-рото Народно събрание“, заяви бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Днес той внесе в администрацията на Народното събрание декларация, че се отказва от депутатския си имунитет.

Имунитетът ми не е поискан. Това заяви пред журналисти депутатът от ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. „В заявлението си съм написал, че през последните няколко седмици в публичното пространство се тиражираше, че имунитетът ми като кандидат за народен представител е пречка за образуване на досъдебно производство срещу мен във връзка с анонимен сигнал за подслушване, подаден в началото на предизборната кампания в прокуратурата лично от лидера на БСП Сергей Станишев. С настоящото заявление заявявам писменото си съгласие за снемане на имунитета ми в 42-рото Народното събрание“, обясни Цветанов.

На въпрос как ще коментира напускането на „Атака“ при гласуването на председател на парламента Цветанов заяви: „Добре режисирано и добре структурирано. Направиха го интелигентно. Имаше остри думи в изказването на Волен Сидеров срещу БСП и ДПС, но после се оказа, че кворумът се крепи на техните гласове. По същия начин сигурно ще бъде избрано и следващото правителство“.

„Ние ще бъдем принципни, виждате, че в днешното заседание трябваше да бъде подложено на гласуване и формирането на комисията, която трябваше да изработи правилника. Нямаше как да бъде направено, видяхте, че заседанието беше прекратено. Това означава, че сме пред проблем за изработване на правилник на 42-рото НС. Предлагаме утвърдената практика – квотен принцип, но за съжаление подходът на БСП и ДПС с участието на „Атака“ е за паритетен принцип“, коментира Цветанов.

#Народно събрание #Цветан Цветанов #имунитет #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници