РЗС внася документи за нарушения при гласуването в Турция

РЗС внася документи за нарушения при гласуването в Турция
Яне Янев
A A+ A++ A

Лидерът на „Ред, законност, справедливост“ (РЗС) Яне Янев пристигна в Министерския съвет, за да внесе документи за нарушения на вота в Турция, предаде агенция „Фокус“. РЗС реши да подаде жалба до Конституционния съд чрез Министерския съвет във връзка с фалшификации на гласуването в изборни секции в Турция.

Емил Василев от РЗС припомни, че през 2009 г. партията внесе жалба за нарушения по време на вота в Турция и изборите там бяха касирани.

Ако през 2009 г. Конституционният съд прие за недействителни 18 000 гласа, сега РЗС претендира за недействителност на над 60 000 гласа. Според Василев ако се приложат същите критерии на Конституционния съд от 2009 г., то изборите в Турция със сигурност ще бъдат касирани.

„Въпросът е колко мандата ще бъдат касирани. За нас това е въпросът. Конституционният съд няма как да заобиколи собственото си решение от 2009 г. Той е длъжен да го приложи и сега”, каза Василев. Тези 60 000 гласа предполагат със сигурност пет депутатски мандата на ДПС.

Според Емил Василев при разпределението на тези пет или шест мандата може да стане по следния начин – три за ГЕРБ, два за БСП и евентуално един за „Атака”. Василев каза, че касирането на изборите в Република Турция през 2009 г. е станало отново с жалба на РЗС. РЗС не оспорва изборите като цяло, а избора на всеки по отделно от 240-те народни представители.

#Яне Янев #РЗС #жалба #касиране #избори #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници