Дилма Русеф откри стадион „Мане Гаринча“

Дилма Русеф откри стадион „Мане Гаринча“
Дилма Русеф откри стадион „Мане Гаринча“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На семпла церемония президентът на Бразилия Дилма Русеф официално откри националния стадион „Мане Гаринча" в столицата на страната.

Въпреки поредицата от забавяния в строежа и надвишените разходи, държавният глава описа 71-хилядното съоръжение като източник на гордост за всички бразилци, пише Gong.

„Преди година другите казваха, че няма да успеем да построим нашите стадион, че няма да са готови", отбеляза Русеф. „Сега обаче стадионите ни са готови и вече отворени. Аз съм много горда от качеството и модерния дизайн на тези съоръжения. Това е демонстрация за силата на бразилския народ да постигне това, което много хора смятаха за невъзможно."

Откриването на „Мане Гаринча" идва с пет месеца закъснение спрямо одобрения от ФИФА график, а построяването му струваше 500 милиона щатски долара – почти двойно повече от първоначалния бюджет.

Стадионът ще приеме откриващия мач от Купата на конфедерациите между Бразилия и Япония на 15 юни, а в хода на самото Световно първенство ще бъде арена на 6 двубоя.

#Дилма Русеф #Бразилия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници