НДСВ: По-добре програмен кабинет, отколкото предсрочни избори

НДСВ: По-добре програмен кабинет, отколкото предсрочни избори
Парадоксално е, че втората политическа сила трябва да съставя правителство, но тя още преди изборите каза, че ще издигне един десен човек за премиер, смята лидерът на НДСВ Христина Христова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съставянето на програмен кабинет е по-добрият вариант от предсрочни избори, обяви лидерът на НДСВ Христина Христова пред БНР.

По думите й обаче не е ясно дали това правителство ще може да изкара и една година.

До три месеца трябва да има антимонополното законодателство, категорична е Христова.

Според нея България е изправена пред два големи парадокса.

„Ако това са истинските резултати от изборите, първа политическа сила е ГЕРБ. Останалите парламентарни партии обаче казват, че няма да я подкрепят. Това е една парадоксална ситуация", коментира лидерът на НДСВ.

„Вторият парадокс е, че втората политическа сила трябва да съставя правителство, но тя още преди изборите каза, че ще издигне един десен човек, какъвто е Пламен Орешарски, за премиер", посочи Христова.

„Тук възниква въпросът как ще работи българският парламент? Как левите хора в парламента ще гласуват за мерките на Пламен Орешарски? В новия български парламент ще имаме една голяма липса на дясноцентристко пространство. Повече от един милион българи нямат представителство в 42-ото Народно събрание", каза Христова.

#Христина Христова #Пламен Орешарски #избори #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници