Федерациите се обявиха срещу обществените поръчки в спорта

Федерациите се обявиха срещу обществените поръчки в спорта
Председателят на БФХГ Илиана Раева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Редица български спортни федерации изложиха днес проблемите си относно прилагането на Закона за обществените поръчки, информира БТА.

На пресконференцията присъстваха председателят на БФХГ Илиана Раева, председателят на БФБаскетбол Георги Глушков, вицепрезидентът на БФВолейбол Любо Ганев, Георги Дончев, генералният секретар на БФБорба Валентин Савов и много други.

Всички те се обединиха около мнението, че обществените поръчки трябва да се правят от Министерството на спорта, а не от отделните федерации.

Спортните федерации искат спешна среща между излъчени от тях представители с ръководители на Агенцията за обществени поръчки, Сметната палата и Агенция за държавна финансова инспекция, за да изяснят позицията си.

"Ние искаме да предложим нещо, уважавайки нашите институции. Основният въпрос е защо Министерството на спорта не прави обществените поръчки.

Искаме министър Стойчев да направи спешна среща, за да се реши проблема. Ние предлагаме решение", заяви Илиана Раева.

Тя разкри, че стотици хиляди лева са наложени като глоби на федерациите заради неспазването на въпросния закон.

Любо Ганев добави, че министерството на спорта финансира 60 дни подготовка годишно по 50 лева на 14 състезатели от национален отбор и 5 души треньорски щаб, а мъжкият национален отбор има 150 дни подготовка и тренират 22-ма състезатели и 13 души щаб.

Илиана Раева пък поясни, че топките в художествената гимнастика се правят само от японската фирма "Сасаки".

"Не можем да играем с други уреди. Има стандарти. За подготовка ни се отпускат 50 лева на ден, а на "Спортпалас" на ден е 58 лева. След поредния скандал от моя страна ни намалиха на 50 лева за подготовката на отбора", заяви Раева.

#БФХГ #Илиана Раева #Валентин Савов #Георги Глушков #БФВолейбол #Любо Ганев #Георги Дончев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници