„Фатах" и „Хамас" ще сформират правителство на националното единство

„Фатах" и „Хамас" ще сформират правителство на националното единство
Мниналата година "Фатах" и "Хамас" се споразумяха в столицата на Катар, Доха, да сформират правителство на националното единство, което да организира президентски и парламентарни избори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Противопоставящите се палестински фракции „Фатах" и „Хамас" определиха тримесечен срок за формирането на правителство на единството и за организирането на избори, съобщава "Джерусалем пост", позовавайки се на представители на двете групировки.

Споразумението бе постигнато по време на среща във вторник между пратеника на „Фатах", отговарящ за примиряването, Азам ал Ахмед и неговия колега от „Хамас" Муса Абу Марзук, която се проведе в щабквартирата на египетските тайни служби в Кайро. Египет е официален посредник между двете страни.

Мниналата година "Фатах" и "Хамас" се споразумяха в столицата на Катар, Доха, да сформират правителство на националното единство, което да организира президентски и парламентарни избори.

Двете палестински организации, които си съперничат за властта в Палестинската автономия, от 2011 г. договарят мерки за преодоляване на разцеплението, но така и не можаха да ги реализират. Едно от условията на изпълнение на договора за примирие, "Фатах" посочва разпускането на военното крило на "Хамас".

#„Фатах" #„Хамас" #Муса Абу Марзук #Катар #Палестинската автономия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници