Емирът на Катар: Израел не бива да получава неограничено разрешение да убива

Емирът на Катар: Израел не бива да получава неограничено разрешение да убива

pixabay

A A+ A++ A

Емирът на Катар днес призова международната общност да не предоставя на Израел "неограничено разрешение да убива" палестинци в битката си срещу "Хамас" и заяви, че това представлява опасна ескалация, която заплашва световната сигурност, предаде Ройтерс.

"Ние казваме стига толкова. Израел не бива да получава безусловна зелена светлина и неограничено разрешение да убива", заяви шейх Тамим бин Хамад Ал Тани в своя реч на откриването на заседание на консултативния съвет на арабските страни от Залива. Това бяха първите му публични коментари, откакто Катар започна да полага усилия за посредничество между Израел и "Хамас".

Палестинското здравно министерство каза, че в Газа са били убити повече от 5000 души през двете седмици на израелски въздушни удари в отговор на изненадващата атака на "Хамас" срещу Южен Израел от 7 октомври, при която ислямистката групировка уби повече от 1400 души и плени повече от 200 заложници, посочва Ройтерс. Оттогава богатият производител на газ Катар води отворен диалог както с Израел, така и с "Хамас", който доведе до освобождаването на четирима заложници на групировката, включително две израелки вчера.

"Призоваваме за сериозна регионална и международна позиция против тази опасна ескалация, на която ставаме свидетели и която заплашва сигурността на региона и на света", каза шейх Тамим. "Не приемаме двойните стандарти и поведението като че ли животите на палестинските деца не са от значение, като че ли те нямат лица или имена", добави той.

#Катар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници