Райков: Прокуратурата с ДАНС са предотвратили потенциално нарушение

Райков: Прокуратурата с ДАНС са предотвратили потенциално нарушение
Мога само да благодаря на прокуратурата за нейната работа, защото те заедно с ДАНС са предотвратили едно потенциално нарушение, каза служебният премиер Марин Райков.
A A+ A++ A

Прокуратурата днес беше категорична, че служебното правителство няма вина и пряка отговорност във връзка с казуса с бюлетините, заяви служебният премиер Марин Райков по повод на изнесената днес от прокуратурата информация, цитиран БГНЕС.

"Мога само да благодаря на прокуратурата за нейната работа, защото те заедно с ДАНС са предотвратили едно потенциално нарушение. Действията на право охранителните органи винаги са се ползвали и винаги ще се ползват с пълната ми подкрепа. Ако досъдебното производство установи, че има достатъчно данни по договора за отпечатването на бюлетините и ако има отговорни служители на администрацията на Министерски съвет, аз ще реагирам при доказана вина. В една правова държава действа презумпцията за невинност", каза още Райков.

"От съществено значение е да се изчисти въпросът кой на кой етап от установените нарушения, носи отговорност, важно е да се дефинира степента на отговорност, за да се разсеят съмнения, че някой умишлено е искал да повлияе на изборния процес", добави той.

"Имах възможност да подчертая, че законите не са предлагани, не са обсъждани, не са гласувани от мен или министрите от моя кабинет и аз не се чувствам призван да ги коментирам. Главният прокурор беше категоричен с констатацията, че правата на гражданите бяха нарушени с нарушаването на предизборното мълчание. Очаквам с нетърпение окончателното произнасяне на ЦИК по този въпрос и се надявам това да стане максимално бързо.

Ще продължим да работим за запазване на стабилността на държавата, защото това е първостепенно значение за българските гражданите и за нашите партньори от ЕК", заяви още служебният премиер Марин Райков.

#избори #Марин Райков #ЦИК #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници