Плевнелиев: Близо 50% от българите не припознаха свой кандитат и не гласуваха

Плевнелиев: Близо 50% от българите не припознаха свой кандитат и не гласуваха
Според държавния глава на България в момента най-много й трябва работещ парламент и стабилно правителство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Близо 50% от българските граждани не припознаха и не гласуваха за никого, заяви президентът Росен Плевнелиев на брифинг.

„Изборите се проведоха, гражданите изразиха волята си, ЦИК потвърди нормалното протичане на изборния ден. Организацията на изборите беше добра и на ниво“, каза Плевнелиев.

Според държавния глава на България в момента най-много й трябва работещ парламент и стабилно правителство.

„Правовата държава и демокрацията означават право на избор. Затова благодаря на всички български граждани, които гласуваха. Избирателната активност не беше висока. Изборите се проведоха, ЦИК потвърди нормалното протичане на изборния ден. Организацията на изборите беше добра и на ниво, според наблюдателите на ПАСЕ и ОССЕ.
Сигурен съм, че компетентните органи ще направят проверки по всички сигнали за нарушения на изборите. Партиите трябва да работят в посока заздравяване на връзките между избирателите и политиците. Много мостове бяха изгорени в тази предизборна кампания“, каза още Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #ЦИК #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници