Георги Гергов: БСП никога не сме имали 42 000 гласа в град Пловдив и това е сериозно постижение

Георги Гергов: БСП никога не сме имали 42 000 гласа в град Пловдив и това е сериозно постижение
Георги Гергов Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

На тези избори БСП има ръст с близо 20 000 гласа в град Пловдив и областта. Никога не сме имали 42 000 гласа в града. Смятам, че това е сериозно постижение за градската организация и за областта. Това каза в интервю за агенция „Фокус“ Георги Гергов, председател на Областния съвет на БСП - Пловдив. Гергов добави, че БСП - Пловдив, са удвоили броя на депутатите от двама на четирима в града и в областта.

„Това, че ГЕРБ се е сринал с 60 000 гласа, а при нас обратно – отиваме нагоре, показва, че сме на прав път и че сме стигнали до хората. Имаме силна програма, но тя е силна тогава, когато може да стигне до хората. Аз смятам, че наистина сме успели с позитивната кампания, която направихме, да стигнем до хората“, заяви Гергов.

„Тези резултати не са на базата на това, че виждаш ли, там открили бюлетини или кои слушали еди-кой си. Те си слушат по целия свят, на службите това им е работата. Всички останали аргументи са аргументи за предизборна кампания“, посочи Георги Гергов.

„Анализът на резултатите, които сме направили, е анализ на работа, която не е от вчера за днес, а е станала с времето. БСП си възвърна кондицията, във форма е, и би трябвало оттук насетне да сме внимателни във всички стъпки, за да не стане така, че да тръгнем обратно надолу“, добави още Георги Гергов.

Справка в изборния портал на ЦИК показва, че на парламентарните избори през 2005 г. Коалиция за България е спечелила в Пловдив-град 42 434 гласа. На изборите през 2009 г. гласовете за КБ са 31 785.

#Георги Гергов #Пловдив #БСП #гласове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници