„Зюддойче цайтунг”: Най-разумното решение за България е създаването на национална коалиция

„Зюддойче цайтунг”: Най-разумното решение за България е създаването на национална коалиция
A A+ A++ A

В България се случиха няколко събития, след които не е толкова лесно да се премине към спокоен градеж на демокрация, пише германският вестник „Зюддойче цайтунг“. Партията на бившия премиер Бойко Борисов спечели Пирова победа, а в добавка е обвиняван във фалшификация на изборите.

В тази ситуация, а също и в светлината на сериозните политически проблеми, най-разумното решение за България би било създаването на национална коалиция за провеждането на необходимите реформи.

Сега е дошло времето за поставяне на край на обвинителните тиради и започването на строеж на мостове. Консерваторите и социалистите са длъжни съвместно с компетентни експерти да направят тези решителни стъпки, от които страната така се нуждае: политическо помирение, конкретно подобряване на икономическото положение и бързо продължаване на обществените реформи.

Не на последно място новото правителство е длъжно да работи и за това, че приготвените от Европейския съюз милиарди най-накрая да бъдат използвани за сериозни проекти, заключава изданието.

(По агенция „Фокус“)

#България #избори #коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници