БСП се среща с ЕРП-тата

БСП се среща с ЕРП-тата
За пръв път се превърнахме в транзитна държава за унгарски и румънски ток, който тече за Турция, което в крайна сметка лиши българската енергетика от огромни приходи, твърди Явор Куюмджиев.
A A+ A++ A

Съветът по енергетика на БСП ще организира спешна среща с ръководствата на трите енергоразпределителни дружества, съобщи водачът на листата на партията в Търговище Явор Куюмджиев, цитиран от БНР.

Куюмджиев предупреди за тежък срив в енергийната система на страната и за недостиг на ток за бита и промишлеността. „Има реална опасност от много драматични събития като срив на доставката на електроенергия, и то в много скоро време, поради натрупани в последната година проблеми, заяви Явор Куюмджиев.

В енергийната система на страната не достигат огромни средства, които се акумулират в особено големи размери от първи януари, откакто на практика спряхме да изнасяме ток.

За пръв път се превърнахме в транзитна държава за унгарски и румънски ток, който тече за Турция, което в крайна сметка лиши българската енергетика от огромни приходи.

Когато се продължи дълго време подобна ситуация, опасността от тежък срив е много голяма и точно затова в петък ще се срещнем с всички директори на ЕРП-тата, да разберем колко точно е страшна ситуацията.“

#ЕРП-тата #БСП #Явор Куюмджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници