Корнелия Нинова: Започват разговорите с „Атака“

Корнелия Нинова: Започват разговорите с „Атака“
Когато се търси разбирателство над обща програма, е разумно всеки да направи отстъпка от това, което е направил в предизборната кампания, каза Нинова и добави, че се надява и „Атака“ да мисли така.
A A+ A++ A

Сега започват разговорите с „Атака“. Ще обсъдим кое е възможното между двете програми, имаме общи допирни точни“, заяви в ефира на бТВ членът на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова.

„Никой от нас, от ръководните органи на БСП, не води преговори с ГЕРБ“, добави Нинова.

Относно разговорите, които предстоят да започнат с „Атака“, Нинова коментира, че партиите имат сходства по отношение на политиката към бизнеса.

„Ако направим кабинет, трите мерки, които смятаме веднага да предприемем, са осигуряване на кредитен ресурс в Банката за развитие, намаляване драстично на регулационни и лицензионни режими чрез промени в закони и чрез промени на подзаконови и нормативни наредби и държавата да стане най-изрядният платец към бизнеса“, обяви социалистката.

„По тези мерки в икономиката с „Атака“ нямаме противоречия“, подчерта тя.

„По отношение на работна заплата, нашето предложение е минимална работна заплата 450 лева до края на мандата и увеличаване на пенсиите всяка година. Надявам се да убедим Сидеров, че месеци след изборите не е възможно минимална работна заплата от 1000 лева“, каза Нинова.

Когато се търси разбирателство над обща програма, е разумно всеки да направи отстъпка от това, което е направил в предизборната кампания, каза тя и добави, че се надява и „Атака“ да мисли така.

„Ние сме с усещането по-скоро за победа и аргументите за това са, че БСП повишава доверието си за 42-рото НС – всички падат, само ние качваме“, каза Нинова и даде за пример загубата на доверие при Меглена Кунева и „Атака“ спрямо президентските избори от 2011 г.

Според нея ГЕРБ са изпаднали в пълна изолация.

„Какъв победител си, след като никой не те иска, никой не иска да управлява с теб“, заяви Корнелия Нинова.

„Мисля, че допуснахме една грешка в първите две години на 41-вото НС и тя е, че две години позволихме на Борисов да каля името на БСП, две години да прехвърля отговорността за собствената си некомпетентност и ние го позволихме“, коментира Нинова.

Според нея това се е променило в последните две години.

„Днес не става въпрос за партийни коалиции, а за програмен кабинет“, смята още Нинова.

„Нямаме намерение да направим следващия парламент като 41-вото Народно събрание, но факт е, че резервът е на минимум, започваме с 800 млн. дефицит, над 100 млрд. междуфирмена задлъжнялост“, каза Нинова.

По повод казуса с т. нар. „печатницагейт“ в Костинброд Корнелия Нинова очаква бързи действия на прокуратурата.

„Като юрист мога да кажа, че има много бързи срокове и се надявам прокуратурата да се съобрази с тях“, добави тя.

#избори #БСП #Атака #Корнелия Нинова #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници