АФП: България е изправена пред нова политическа несигурност

АФП: България е изправена пред нова политическа несигурност
Анализаторите предричат, че Бойко Борисов няма да успее да убеди нито една от другите три партии, спечелили места в парламента, да влязат в коалиция начело с ГЕРБ, пише АФП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България е изправена пред нова политическа несигурност, след като бившият премиер Бойко Борисов не успя да постигне мнозинство на изборите, проведени три месеца след като масови демонстрации принудиха правителството му да подаде оставка, пише АФП, цитирана от БГНЕС.

След напрегната кампания, белязана от обвинения за фалшифициране на гласове, ГЕРБ излезе на първо място, но анализаторите предричат, че Борисов няма да успее да убеди нито една от другите три партии, спечелили места в парламента, да влязат в коалиция начело с ГЕРБ.

„Това е сбогуване с ГЕРБ. Те няма да управляват страната“, заяви анализаторът от „Галъп“ Кънчо Стойчев и допълни, че изпълнената със скандали предизборна кампания и твърденията за изборни измами са поставили ГЕРБ в пълна изолация.

„За първи път от рухването на комунизма управляваща партия печели следващите избори. И за първи път печелившата партия не може да управлява страната, тъй като е в пълна изолация. Името на следващия премиер е Пламен Орешарски“, заяви Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг пред TV7.

АФП отбелязва, че демонстрация с участието на около 150 души, скандиращи „Мафия“ и хвърлящи камъни снощи, е напомнила рязко, че много българи остават дълбоко недоволни от политическата класа в страната.

#Юлий Павлов #Кънчо Стойчев #Бойко Борисов #отзвук

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници