Мая Манолова: Аз подадох сигнала за бюлетините в Костинброд

Мая Манолова: Аз подадох сигнала за бюлетините в Костинброд
Мая Манолова посочи, че прокуратурата не е действала особено бързо по сигнала, тъй като по нейни данни „още поне толкова бюлетини са били изнесени по-рано оттам“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мая Манолова от БСП призна, че тя стои зад сигнала, след който се е стигнало до акцията на Прокуратурата и ДАНС в костинбродската печатница „Мултипринт“.

Манолова разкри това по време на дебат със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в bTV.

„Аз подадох сигнала. При положение че имах информация, защо да не подам сигнал? Хванах ви в момента, в който извършвахте престъпление“, каза Манолова.

По думите й прокуратурата не е действала особено бързо по сигнала, тъй като по нейни данни „още поне толкова бюлетини са били изнесени по-рано оттам“.

Социалистката припомни, че същата печатница, чийто собственик бе общински съветник от ГЕРБ, е спечелила поръчката за президентските избори през 2011 г., и добави, че „тази схема не се реализира от ГЕРБ за първи път“.

След първоначалната стъписана реакция на намека на Цветанов, който открито показа, че е запознат с автора на сигнала за иззетите 350 000 бюлетини, Манолова пожела да узнае по какъв начин бившият вътрешен министър се е сдобил с информацията.

Докато той обясняваше, че „информацията се е появила в медийното пространство“, Манолова го прекъсна с думите: „Аз какво ли питам, нали вие сте най-осведоменият човек в държавата“.

Цветанов на свой ред попита Манолова колко време й е отнело подаването на сигнала, тъй като ГЕРБ прекарали три часа в опит да подадат сигнал за нарушенията на Изборния кодекс в събота.

Според бившия шеф на МВР това е сигнал, че акцията за бюлетините е била подготвена отдавна. Той допълни, че не е имало такава бърза реакция от страна на прокуратурата при тяхната жалба.

„Ако искахме тази сензация, щяхме да внесем същия скандал за печатница „Демакс“ на Петър Кънев, където се печатат протоколите“, заяви Цветанов.

#Мая Манолова #избори #бюлетини #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници