ЕК: Кризата в Сирия е достигнала критични нива

ЕК: Кризата в Сирия е достигнала критични нива
„Трябва да бръкнем дълбоко в нашите джобове, за да помогнем на сирийците, тъй като най-лошото тепърва предстои”, добави Георгиева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Европейската комисия предупреди, че кризата в Сирия вече е достигнала критични величини и обяви, че ще отдели допълнително 65 милиона евро под формата на хуманитарна помощ за сирийските бежанци и вътрешно разселени лица, предава „Фокус“.

Изявлението съвпада с визитата на комисаря за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева в сирийски бежански лагер в Йордания.

„Колкото повече продължават сраженията и убийствата в Сирия, толкова повече хора бягат. Няма индикации, че броят им ще намалее”, каза Георгиева пред АФП, след като посети бежанския лагер в Заатари в северната част на Йордания.

Временният дом за повече от 160 хил. сирийци Заатари е еквивалент на петия най-голям град в кралството, по данни на ООН.

„Трябва да бръкнем дълбоко в нашите джобове, за да помогнем на сирийците, тъй като най-лошото тепърва предстои”, добави Георгиева.

#Сирия #Европейска комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници