Прокуратурата е образувала 28 досъдебни производства, при 13 от тях се разследва купуване на гласове

Прокуратурата е образувала 28 досъдебни производства, при 13 от тях се разследва купуване на гласове
A A+ A++ A

Прокуратурата е образувала 28 досъдебни производства, от които в 13 се разследва купуване на гласове. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Към днешна дата, по повод постъпили сигнали с твърдения за извършени престъпления против политическите права на граждани (чл. 167 – 169г от НК), за цялата страна са образувани предварителни проверки и досъдебни производства, както следва:

Преписки – общо 100 бр., от които 65 бр. са приключили с постановления за отказ да се образува досъдебно производство. По останалите 35 преписки предварителните проверки продължават. Досъдебни производства – общо 28 бр., разследването по които е активно.

По 13 досъдебни производства предмет на разследване е престъпна дейност, свеждаща се до организиране предлагането или даването на имотна облага с цел склоняване на лица да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат или партия.

По две дела се разследва дейност по образуване и ръководене на група, поставила си за цел да извършва престъпления против политическите права на гражданите.

#избори #купуване на гласове #НК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници