Футболният свят почете „великия играч“ Стилиян Петров

Футболният свят почете „великия играч“ Стилиян Петров
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Футболният свят почете „великия играч“ Стилиян Петров

Мениджърът на „Селтик“ Нийл Ленън бе един от първите хора във футболния свят, които изказаха почитта си към Стилиян Петров, обявил днес края на кариерата си, предаде БГНЕС.

Ленън игра 6 сезона заедно с Петров в халфовата линия на „Паркхед“ - двамата спечелиха 4 титли на Шотландия. Капитанът на „Астън Вила“ обаче обяви днес, че се отказва от футбола, след като повече от година води борба с левкемията. „Стилиян бе отличен футболист и се наслади на бляскава кариера в „Селтик“ и „Астън Вила“, както и играейки и извеждайки с капитанската лента България в много случаи“, сподели Ленън.

„Беше удоволствие да играя до такъв велик футболист, но за мен още по-голям късмет е, че мога да го нарека приятел“, каза още той.

Петров ще поведе съотборниците си и семействата им за тяхната обиколка на признателност след срещата с „Челси“ у дома в събота. Бившият играч на „Вила“ Иън Тейлър гарантира, че това ще бъде емоционален следобед.

„Стилиян беше фантастичен играч и модел за подражание в „Астън Вила“. 19-ата минута ще бъде изключителна и емоционална. Късмет, Петров“, написа той в „Туитър“. Серия футболисти също почетоха отказването на Петров в социалната мрежа.

„Петров е джентълмен на и извън терена. Говоря от опита си, когато казвам, че нещата могат да станат само по-добри за него. Бог да благослови теб и семейството ти“, написа разминалият се на косъм със смъртта Фабрис Муамба, бивш играч на „Болтън“.

Капитанът на „Манчестър Сити“ Венсан Компани също се включи със съобщението: „Пожелавам на Стилиян Петров всичко най-хубаво за тази нова глава от живота му. Тъжно е да видя велик капитан и велик човек да се отказва в най-силните си години“.

#Стилиян Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници