Бербо и Стенли с мощни залпове срещу Боби Михайлов, искат ФИФА да го отстреля

Бербо и Стенли с мощни залпове срещу Боби Михайлов, искат ФИФА да го отстреля
A A+ A++ A

Димитър Бербатов и Стилиян Петров отправиха поредни тежки критики към ръководството на БФС чрез свои официални канали във Фейсбук.

На страницата на "Р-Еволюцията е тук" в социалната мрежа Бербо атакува директно и ФИФА заради проявен двоен стандарт, облагодетелстван от който е Борислав Михайлов.

Бившият нападател на "Байер" (Леверкузен), "Тотнъм" и "Манчестър Юнайтед" дава за пример, мегаскандала с Луис Рубиалес, който в неделя вечерта подаде оставка като шеф на Испанската футболна федерация заради скандала с целувката с националката на "Ла Роха" Дженифър Ермосо. Факт е, че още в началото на 3-седмичната сага ФИФА отстрани Рубиалес за три месеца.

"Общественият натиск за отстраняването му от поста е огромен, пише в поста на Бербатов и компания. - ФИФА образува етично дело срещу Рубиалес и го отстрани от поста му за 90 дни. Очаква се ФИФА да настоява за наказание от 15 години, в които той да няма право да се занимава с футбол. (След това Рубиалес подаде оставка.)

По смисъла на правилата на ФИФА, обвинението в сексуално посегателство е еднакво по тежест провинение с това в расизъм, черно тото и корупция. А това са част от обвиненията, които не просто „висят на врата“ на Борислав Михайлов, но категорично уронват оскъдните остатъци от престижа на българския футбол."

Паралелът е познанство на Михайлов, според футболната опозиция, със световния бос на "черното тото" Дан Тан покрай "българската връзка" Костадин Хаджииванов. Преди години претендиращият да заеме поста на Михайлов в БФС бивш национал публикува негова снимка с Тан на парти по случай Нова година в Сингапур.

Тогава екипът на Бербатов изнесе някои факти и зададе въпроси, като те са повторени сега. Както и фотографията.

"Скандалът за черно тото гръмна по време на приятелския двубой Естония-България през февруари 2011 г., договорът за който е бил сключен само два дни след новогодишното празненство. И въпреки че българските власти тогава не провериха случая, ФИФА разследва и анулира резултата от мача, а главният съдия беше арестуван в Унгария", пише №9.

Нататък той припомня и други грехове на Михайлов, за които можете да прочетете в линка. И задава въпрос:

"Защо ФИФА не показва същата твърдост и отношение към провиненията на Борислав Михайлов, който многократно е уронвал престижа на българския и световния футбол, както световната федерация направи с президента на Кралската испанска футболна федерация Луис Рубиалес?"

Стилиян Петров: Камъни и колове трябва за тези таратутняци

Стилиян Петров засяга последния мач на националите - драматичната загуба от Черна гора с 1:2 в Подгорица. След нея България загуби и теоретичен шанс за Евро 2024.

Той задава ред риторични въпроси, като дори прогнозира, че "сега предстои смяната на поредния треньор".

"За пореден път един си тръгва и идва следващият, а процесът на управление и действията на ръководните органи си остават все същите – остарели, некомпетентни и компрометирани, реди Стилиян. - Докато тези управници не бъдат изритани и държани под отговорност за всичките им управленски недъзи, няма да усетим онази наслада отново.

Единствено цялата българска общественост може да извърши това. Защо? Защото няма как да плащат на съдии в съдилища, няма как да заплашват клубове, няма как да обещават нищожни заплатки на затънали до гушата сънародници. Камъни и колове трябва за тези таратутняци.

„Българи, юнаци“, а не „мафия“ искаме да чуваме на мачовете на националния отбор. Българи юнаци, подкрепящи нашите момчета."

#Димитър Бербатов #Стилиян Петров #БФС Борислав Михайлов #Борислав Михайлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници