Разследват 20 случая на изборни престъпления

Разследват 20 случая на изборни престъпления
Ротацията на полицаите за изборите ще струва 100 000 лева, съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Образувани са 20 досъдебни производства за изборни престъпления, съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев по време на заседанието на Изборния борд, цитиран от БГНЕС.

Петима конкретни извършители се разследват за продажба на гласове, а останалите производства са срещу неизвестен извършител, поясни Гунев.

До 7 май в МВР са постъпили 112 сигнала за изборни престъпления, от тях 38 са непотвърдени. Пет от сигналите са подадени от асоциация "Прозрачност без граници".

По думите на Гунев броят на сигналите за изборни нарушения не е по-голям в сравнение с предишни избори.

408 служители на МВР са декларирали някаква форма на свързаност с членове на изборни комисии или с кандидати за народни представители, посочи Гунев, като поясни, че близо 340 от тях ще бъдат ротирани.

Ротацията на полицейските служители ще струва около 100 000 лева, обясни зам.-министърът.

Общо около 3300 служители на МВР ще бъдат ротирани, тъй като в някои дирекции на МВР в по-малките населени места това е прието като добра практика. 800 от тези 3300 служители на МВР ще са от "Гранична полиция".

И на 11 май, и на 12 май ще работят 14 445 служители на МВР, обясни главен комисар Ангел Антонов, директор на ГД "Национална полиция".

#Филип Гунев #избори #ротация #МВР #полиция #"Гранична полиция" #Ангел Антонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници