Меглена Кунева: Трябват ни сигурност, план и отговорност

Меглена Кунева: Трябват ни сигурност, план и отговорност
Меглена Кунева на предизборна среща с активисти в Русе Снимка: ДБГ
A A+ A++ A

„Не може да има по-нестабилно правителство от това, чийто премиер и министри са привиквани в прокуратурата. Коалициите в този момент не са полезни за България. Трябва да спрат да плашат,  че едно еднопартийно правителство ще бъде нестабилно“. Това заяви в Русе председателят на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева, която е водач на листата за народни представители на партията в крайдунавския град.

Кунева посочи още, че предишното правителство е било нестабилно и заради намеренията си за национализация, и заради некомпетентните си приближени, които е назначавало на ключови държавни позиции, съобщиха от партията.

Меглена Кунева отново припомни решението на Националния съвет на партията от вчера, че „Движение България на гражданите“ е готово да състави самостоятелно мандатно правителство. „На нас ни трябват сигурност, план и отговорност – „Движение България на гражданите“, ние сме готови за тях“, каза още Кунева. Тя коментира още, че гражданите не трябва да бъдат притискани „да избират между ляво или левашко управление“.

На въпрос какво се случва с отношенията между България и Европейската комисия предвид скандалите с подслушванията в България, Кунева коментира, че страната ни трайно се отдалечава от Европа. „Когато си министър-председател, носиш отговорност за всичко. Нежеланието и неумението да поемаш отговорност е неуважение към гражданите“, коментира тя. По думите й обаче, ако България не е била член на Европейския съюз, в момента в страната е щяло да върлува полицейска хунта.

На среща с младежи в Историческия музей в Русе, които ще имат възможност да гласуват за първи път, Меглена Кунева дискутира мястото на България в Европа. На същото място преди година Кунева обяви създаването на „Движение България на гражданите“. В Историческия музей в Русе се съхранява и писалката, с която Меглена Кунева подписа през 2005 г. Договора за присъединяване на България към ЕС.

#Меглена Кунева #ДБГ #избори #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници