Тагарев: Има нужда от полигона в Змейово

Тагарев: Има нужда от полигона в Змейово
A A+ A++ A

"Определено има нужда от полигона в Змейово", заяви по БНТ министърът на отбраната Тодор Тагарев по повод предстоящия местен референдум в Стара Загора за съдбата на полигон "Змейово", предаде БГНЕС.

Министърът обясни, че полигонът се използва от армията и от боеприпасната индустрия.

"Потребността от полигона ще остане. Това е конституционен въпрос. Въпросът е може ли местната власт да вземе решение за обект от национално значение. Въпросът е какво значи това допитване за страната", каза Тагарев. Той припомни, че решението беше вече атакувано от Окръжна прокуратура в Стара Загора. Искането е постъпило с известно закъснение и по формални причини не е взето предвид. Това е показателно за отношението и на съдебната власт, коментира Тагарев.

"Няма как да се съобразим с решението от референдума. Не знам защо всички са се вторачили в полигона. Нека да вземат предвид и други замърсители около Стара Загора", призова Тагарев. Той обясни, че при експлоатацията на полигона има уникална прозрачност. Въпросът за гражданите на Стара Загора е да видят откъде идват замърсяванията, добави той.

Хората, които работят в МО, са назначени по всички законови изисквания, коментира той по повод пенсионираните военнослужещи.

#Змейово #Тодор Тагарев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници