Марин Райков: Шефът на АЕЦ „Козлодуй" няма да бъде уволняван

Марин Райков: Шефът на АЕЦ „Козлодуй" няма да бъде уволняван
Всеки ден се облягам на министъра на финансите, който е нашата будна съвест, призна премиерът Марин Райков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Шефът на АЕЦ „Козлодуй" няма да бъде уволняван, това е моето категорично мнение и желание", обяви премиерът Марин Райков пред bTV по повод рокадите в енергийния сектор.

„Що се отнася до всички останали смени, аз съм помолил министъра на икономиката и енергетиката, и той има също това желание, всяка промяна да бъде ясно аргументирана, за да не остава и най-малкото подозрение, че тези смени се правят без достатъчно задълбочен анализ", каза Райков.

Миналия месец икономическият министър Асен Василев обяви, че сменя 23-ма шефове в 13 фирми в енергетиката заради искането за повишаване на цената на тока, включително и директорът на АЕЦ „Козлодуй” Валентин Николов.

Райков посочи, че с президента Росен Плевнелиев имат много добър и откровен диалог.

„Виждаме се често, на една вълна сме. Аз имам една много основна грижа и това е да не излъжа доверието на българския гражданин и на този, който ми е гласувал това доверие – в случая това е президентът", каза още Райков.

Премиерът бе категоричен, че работи много добре с министрите.

„Вицепремиерките полагат огромни усилия наравно с мен да отстояват целите на това правителство. Всеки ден се облягам на министъра на финансите, който е нашата будна съвест. Успяхме да запазим финансовата стабилност, успяхме да не изплашим чуждестранните инвеститори", каза още премиерът.

#Марин Райков #АЕЦ "Козлодуй" #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино