Лютви Местан: Избирателите на ДПС са консолидирани и решителни

Лютви Местан: Избирателите на ДПС са консолидирани и решителни
Лютви Местан Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

"Избирателите на ДПС са консолидирани и решителни и ще гласуват за ДПС. Ще бъдат излъгани много фактори, които залагат на идеи за създаването на алтернативни на ДПС формати." Това заяви днес във Варна председателят на ДПС Лютви Местан, предаде радио „Фокус” – Варна.

Той посочи, че няма съмнение в добрия изборен резултат на ДПС. „Тази предизборна кампания протича при най-тежки условия от 23 години насам. Никога партийните ни структури не са били подлагани на такъв не просто силен, а грамаден натиск. ГЕРБ използва всички непозволени средства за водене на предизборна кампания и агитация, включително и използване и на непълнолетни и държавни служители и институции”, посочи Лютви Местан.

Той обвини ГЕРБ, че на митингите на партията, особено в смесените райони се докарват с автобуси държавни служители от всички общини.
„От Варна започва най-силният и финален етап на кампанията на ДПС. Утре в село Медовец е началото на отбелязването на трагичните събития от 1989 година. В селото тогава има жертви. На трети май очаквам грандиозно събитие – митинга на свещеното място Демир баба текке край Разград, на четвърти май сме в село Пристое, на пети – огромен събор край Търговище, на шести май сме в Руен, след това в с. Ябланово, обл. Сливен. Кампанията ни набра скорост и емоционалния градус е много висок”, посочи още Лютви Местан.

За пореден път избирателите на ДПС проявяват изключителна политическа зрялост. Това са впечатленията ми от предизборните срещи в страната, които провеждаме вече единадесети ден, добави председателят на ДПС. Местан посочи, че националната обиколка на предизборния щаб на партията протича изключително интензивно.

„От срещите останах с впечатлението, че нашите избиратели разбират съдбовността на тези избори не само за партията ДПС, но и разбират, че те са важни за посоката на развитие на политическия процес в страната като цяло. От вота ще зависи дали ще продължи да ни управлява още един мандат престъпното и безотговорно правителство на ГЕРБ или България отново ще се върне по пътя на демокрацията”, подчерта Лютви Местан. Той беше категоричен, че за хората от ГЕРБ демократичните институции са чисто формални – някакъв параван.

„От последните скандални разговори това стана съвсем ясно. В ГЕРБ решенията се взимат на тъмно”, каза Местан. Той допълни, че хората на Бойко Борисов не зачитат българските институции и особено съдебната власт, като грубо са се намесвали в нейната работа по време на целия си мандат.

„Висшият съдебен съвет, който трябва да взима всички решения в съдебната система, не е бил оставен да работи на спокойствие, а само формално е финализирал волята на персоната Борисов. Той е бил над закона. На това трябва да се сложи край”, посочи Лютви Местан. Според него силните политически фигури в България, от които страната безспорно има нужда, трябва да се впишат в демократичната система, а не да я подчиняват на себе си и да се поставят над нея.

#Лютви Местан #ДПС #ГЕРБ #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници