Борисов: Станишев нарича хората и децата от площадите "ордата на ГЕРБ"

Борисов: Станишев нарича хората и децата от площадите "ордата на ГЕРБ"
Бойко Борисов и Цветан Цветанов се снимат с млади симпатизанти в Шумен Снимка: ГЕРБ
A A+ A++ A

Моля медиите за едно, във всеки град където ходим, да снимат хората, да снимат площадите и да снимат всичките тези деца, за които днес Станишев е казал, че това е ордата на ГЕРБ. Този който иска демокрация и говори за демокрация, нарича тези хора ГЕРБ орда. За това призова председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Шумен, по време на предизборното събитие на партията в града, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Снимайте всички които са тук, това ли е ордата? Само тук хората са повече, отколкото на първомайската им манифестация. Съжалявам, че целият политически дебат се е превърнал в компромат. Никога не бих си позволил да нарека симпатизантите на която и да е партия орда. Дошли сте сами, защото знаете какво сме направили и очаквате какво ще направим. Важните неща са да има работни места, внимание към малкия и средния, към всеки човек“, подчерта Борисов.

По думите му на предишните избори преднината на ГЕРБ беше огромна, затова партията беше много силна. „Сега дори червените социологически агенции показват, че ГЕРБ е първа политическа сила. Това означава, че хората, които ни харесват, са повече от тези, които са недоволни. Признали сме си грешките, казали сме си и успехите. Може би на моменти езикът ми да е по-цветущ, но това е според характера на човека“, посочи председателят на ПП ГЕРБ.

„Останалите партии не говорят една срещу друга. Някой да е чул Станишев да каже нещо срещу Иван Костов? Да сте чули Иван Костов да каже нещо за Станишев – не. Да сте чули Волен Сидеров да каже нещо срещу БСП или срещу някой друг – не. Да сте чули Меглена Кунева да се обади срещу някоя друга партия – не. Всички са само срещу ГЕРБ, нито думичка срещу БСП. А БСП празнува 40 и ентия си конгрес, което означава, че тя приема в своята история възродителния процес. Тази партия го е направила. Питам българските мюсюлмани, каква е логиката с тези, които ви смениха имената и ви изгониха от България, да се коалирате и да работите с тях“, подчерта Бойко Борисов. Той изрази задоволство, че поне половината от хилядите автографи, които дава всеки ден, са на български мюсюлмани, които са преодолели страха.

„След тези 4 години те се убедиха, че никой не им е бутнал джамиите. Напротив, давали сме пари да ги правим. Разбира се, строили сме много църкви и манастири. Моето верую е да броя колко църкви сме направили, а не да броя джамиите. За това дадохме 600 000 лева партийни пари, вместо за билбордове и за реклами, които виждате от един месец вървят на другите партии, а е 9000 лева минутата. ГЕРБ съм казал в последните няколко дни, просто да видят хората номера на бюлетината. 600 000 хиляди лева за катедралата в Ловеч, 100 000 за катедралата във Варна. 1 000 000 за Бисер, за пострадалите от наводнението там, 1 000 000 за пострадалите в Перник. 100 000 за наводнението в Габрово. От партийната субсидия ние ги даваме парите пак на хората“, припомни Борисов.

„Направихме огромни проекти, милиардни проекти. Варварските орди не строят. А ние сме построили повече, отколкото за последните 22 години. В най-тежката криза. Съжалявам, че кампанията мина с толкова черен пиар. В смесените райони са пуснали флаери, че ако гласуваш за Дал, гласуваш за Борисов“, възмути се председателят на ПП ГЕРБ. „Направеното остава, това, което сме построили, остава за вас“, категоричен бе Бойко Борисов.

„Имах възможност да прочета това, което излиза за днешното честване на социалистите и това, което е отчел като посещаемост лидерът на БСП. Между 3 и 5 хиляди са били хората, които са отишли да го поздравят, а те са казали, че са били 35 000. В момента виждам тук между 4000 и 5000, така че можем да кажем, че сме 45 000. Ако това е тяхното броене и начинът, по който искат да броят изборите, смятам, че не са прави“, заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов.

Пред гражданите на Шумен той припомни, че за последните 4-5 години ГЕРБ успя да върне доверието на Европейския съюз и да усвоим 38% от средствата от европейската солидарност. „Ръководехме се само и единствено от върховенството на закона и работехме за развитието на българските региони“, подчерта Цветанов. По думите му ако ГЕРБ не успее да победи и да състави стабилно правителство, може да се създаде предпоставка за много тежка криза в България, защото парите от Европейския съюз могат да бъдат спрени. „Политическите ни опоненти нямат програми, идеи и платформи, затова могат да водят само компроматна война и да намаляват избирателната активност. Демокрацията е силна, когато всеки упражни правото си да гласува.

ПП ГЕРБ дава равен шанс на всички знаещи и можещи, независимо от тяхната етническа и религиозна принадлежност“, посочи заместник-председателят на партията. Цветан Цветанов бе категоричен, че изпитва удовлетворение когато идва в Шумен, защото там ясно се виждат резултатите от добрата работа и взаимодействието между институциите. „Това е начинът да преборим тежката организирана престъпност, но за съжаление тя се подкрепя от някои политически партии“, обясни Цветанов.
В Шумен Бойко Борисов и Цветан Цветанов бяха посрещнати от младежи от ГЕРБ, които им подариха гербери за добре дошли.

#Бойко Борисов #Цветан Цветанов #Сергей Станишев #ГЕРБ #БСП #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Акценти

Инбет Казино