35 000 симпатизанти на БСП се събраха за Деня на труда

35 000 симпатизанти на БСП се събраха за Деня на труда
Снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Над 35 000 души от цялата страна са взели участие в днешния митинг на БСП, посветен на Деня на труда - 1 май, твърдят организаторите.

Събитието започна към 10.30 сутринта. От партията бяха осигурили разнообразни атракции, свързани най-вече с политическите опоненти.

Участниците в шествието носеха знамена и балони в цветовете на българското знаме. Освен традиционните патриотични песни като "Моя страна, моя България", преди да започне речта на лидера на БСП Сергей Станишев прозвуча песента "Time to say goodbay", предаде БГНЕС.

Станишев заяви пред множеството, че символ на управлението на ГЕРБ са хората - факли.

Към обяд се появи група облечена с костюми като Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Симеон Дянков и Цецка Цачева. Тази групичка бе предвождана от бившия премиер, облечен в затворнически одежди.

Млади симпатизанти на БСП пък бяха поставили на химическа тоалетна в Борисовата градина надпис  "Тоалетната на Борисов" и й бяха прикрепили уши.

"Днес сме се събрали да празнуваме 1 май, но и да изразим нашият гняв, и на всички хора, от това което се случва в България през последните 4 години", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Ежедневно обикалям страната и се срещам с много хора но никога в България трудът не е бил толкова унизен, не съм виждал толкова много отчаяни хора, в чийто поглед има болка, че днес избират дали да си платят сметката за ток, или да купят облекло на децата си", коментира червеният лидер.

Сергей Станишев не пропусна да напомни, че преди четири години ГЕРБ са обещали сигурност на хората, но не са изпълнили обещанието си.

Лидерът на БСП обеща партията му да "измете от властта веднъж завинаги Бойко Борисов и Цветанов, които си мислят, че с пари и фалшифициран вот могат да продължат по старому".

Илияна Йотова, водач на листата на социалистите в Пазарджик каза, че след 4 години управление на ГЕРБ, хората са на улицата не за 8-часов работен ден, а за работен ден.
„България е най-бедната държава в ЕС, всеки четвърти младеж е без работа. Лъжата е емблемата на правителството на ГЕРБ, която накара българите да ги изметат от власт. Емблемата им са живите факли, които загинаха от отчаяние”, каза Илияна Йотова.

Станишев получи от свои възрастни почитателки няколко чифта терлици за дъщеричката му Дария.

#БСП #Деня на труда #Сергей Станишев #Илияна Йотова #ГЕРБ #избори #митинг #Цветан Цветанов #Бойко Борисов #Симеон Дянков #Цецка Цачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници