Цветан Цветанов готов да се откаже от имунитета си след изборите

Цветан Цветанов готов да се откаже от имунитета си след изборите
Никога, по никакъв повод не съм разпореждал незаконни СРС-та, категоричен бе Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Готов съм да се откажа от имунитета си, но когато приключат изборите", обяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Каспичан, цитиран от радио „Фокус".

„Когато приключат изборите, и когато се внесат събраните доказателства, ще мога да преценя, на база това, което е събрано, и ще предприема действия, които съответстват на обществените очаквания", обеща Цветанов.

Той обясни, че е готов да се откаже от имунитета си, но когато приключат изборите, защото в условия на предизборна кампания всичко, което се е случило през този период, на хората им изглежда доста съмнително.

„Винаги съм се ръководил от закона. Всяко едно разрешение, което съм подписал, е след надлежно искане от заявител, прокурор или оперативна служба, с разрешение от съдия, и тогава то е идвало за подпис при министъра на вътрешните работи", категоричен бе Цветанов.

"Никога, по никакъв повод, не съм разпореждал незаконни СРС-та, защото това няма как да се случи, в условията, в които работи системата. Както и при възможността да бъде осъществен парламентарен контрол, който беше въведен в 41-вото Народно събрание и то по лично искане на ПП ГЕРБ", каза Цветанов.

По думите му, за партията е важно да има парламентарен контрол, както в Държавната агенция за национална сигурност, така и в Подкомисията за специалните разузнавателни средства.

„Аз вярвам в обективността и не очаквайте от мен да започна да хуля институциите”, допълни Цветанов.

#Цветан Цветанов #прокуратура #имунитет #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино