Яне Янев: Да паднат имунитетите на депутати и магистрати

Яне Янев: Да паднат имунитетите на депутати и магистрати
Това, което направиха спрямо така наречения български скандал "Уотъргейт", трябва да го направят и по отношение на енергийната мафия, смята Яне Янев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Трябва да паднат имунитети и на депутатите, и на магистратите, за да не се случват тези безобразия, на които сме свидетели", обяви лидерът на РЗС Яне Янев във Варна по повод заключението на прокуратурата, че има достатъчно доказателства за повдигане на обвинение на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

"Конституцията на България и Изборният кодекс са уродливи и дават възможност да има ненаказаност", коментира Янев, цитиран от радио "Фокус".

Янев посочи, че от партията му са много доволни от бързата реакция на прокуратурата.

"Считаме, че по същия начин прокуратурата трябва да действа и по други теми. Това, което направиха спрямо така наречения български скандал "Уотъргейт", трябва да го направят и по отношение на енергийната мафия", обяви лидерът на РЗС.

"Искаме да бъдат привлечени като обвиняеми Румен Овчаров и Корнелия Нинова, защото има достатъчно доказателства във Върховната касационна прокуратура. Става въпрос за източване на стотици милиони от износ на ток, който е продаван по-евтино, отколкото консумирания от българите", каза Янев.

#Яне Янев #Цветан Цветанов #Румен Овчаров #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници