Новият премиер на Италия: Ако не постигна резултати за 18 месеца, подавам оставка

Новият премиер на Италия: Ако не постигна резултати за 18 месеца, подавам оставка
След 18 месеца ще проверя дали програмата за реформи протича по план. Ако всичко се е провалило, ще поема последиците, каза Лета. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новият премиер на Италия Енрико Лета обеща пред парламента, че след 18 месеца ще има резултати от усилията на правителството да възстанови третата най-голяма икономика в еврозоната. Ако това не се случи, той обеща да подаде оставка, предаде АФП.

„Единственият възможен изход е успехът. След 18 месеца ще проверя дали програмата за реформи протича по план. Ако всичко се е провалило, ще поема последиците“, каза Лета.

Инвеститорите приветстваха сформирането на правителство в Италия, влагайки средства в италиански активи и пренебрегвайки предупреждението, че на страната все още може да се наложи да поиска спасителна помощ, за да устои на дълбоката икономическа криза, предаде Ройтерс.

Новото коалиционно правителство на Италия  положи клетва в неделя. С това  бе сложен край на двумесечната патова ситуация след парламентарните избори, предаде Би Би Си.

В коалицията участват Демократическата партия, предвождана от Енрико Лета, и „Народ на свободата“ на бившия премиер Силвио Берлускони.

Това бе единственото възможно правителство, заяви президентът Джорджо Наполитано. В същото време наблюдателите посочват, че „голямата коалиция“ между двете основни партии в страната в десния и левия политически спектър е безпрецедентна и този алианс няма да е лесен.



#Италия #Енрико Лета #Силвио Берлускони #Джорджо Наполитано #Демократическата партия #„Народ на свободата"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници