Бойко Борисов: Заем за саниране – да, за „Белене“ – не

Бойко Борисов: Заем за саниране – да, за „Белене“ – не
Ще запазим най-ниските данъци в Европа, обеща Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Цялото саниране в България ще струва 4-5 млрд., но тази цена си струва пред цената за „Белене“. За санирането, ако се наложи, може да теглим заем, но за „Белене“ никога“, обяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с представители на бизнеса в Пловдив.

„Бизнесът е един от приоритетите ни, за които ще намерим пари. Вместо Станишев и Тройната коалиция да харчат 22 млрд. лв. за изграждането на „Белене“, ние тези пари бихме ги инвестирали в икономиката“, каза още Борисов.

„Ако българските граждани ни изберат на 12 май и ни дадат възможност да съставим правителство на ГЕРБ, ще запазим най-ниските данъци в Европа", обеща Борисов, цитиран от агенция „Фокус“.

„Плоският данък остава 10%, запазваме ДДС 20%, за да може България да остане най-примамливата страна в ЕС за всички инвеститори. Освен това всяка фирма, която е изрядна към държавата, ще й връщаме ДДС в срок до 7 дни“, посочи бившият премиер.

„Ще поправим грешката си, че не можахме да намерим подход към всеки един от вас и да стигнем до най-малката фирма, защото и три, и пет работни места да откриете, това е важно както за българските граждани, така и за цялата икономика“, каза Борисов.

#Бойко Борисов #АЕЦ "Белене" #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници