Торите: Сбирщина от клоуни създаде нелепа паника за българските имигранти

Торите: Сбирщина от клоуни създаде нелепа паника за българските имигранти
Твърдението, че се очакват орди от българи и румънци на Острова след 1 януари, е абсолютна глупост, смята министърът без портфейл в британското правителство Кен Кларк. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

"Сбирщината от клоуни" в антиевропейската Партия на независимостта на Найджъл Фарадж "създаде доста нелепа паника за ордите от българи и румънци, очаквани във Великобритания, което е абсолютна глупост", обяви министърът без портфейл в британското правителство Кен Кларк, съобщи "Таймс", цитиран от "Фокус".

С риск да си навлече гнева на торите Кларк се противопостави на позицията на премиера Дейвид Камерън за затягане на условията за получаване на социални помощи и здравни услуги.

По думите на Кларк проблемът е, че правилата не се прилагат правилно, както и че премиерът позволява на партията на Фарадж да диктува дневния ред.

Торите предупреждават отдавна за наплива от българи и румънци, които ще потърсят достъп до пазара на труда на Острова след 1 януари.

Найджъл Фарадж от своя страна обвини Кларк, че е показал презрение към електората и е част от "закостенелия елит".

Размяната на реплики става преди местните избори в четвъртък, когато торите могат да загубят стотици места, ако Партията на независимостта успее да раздели гласоподавателите.

#Великобритания #България #Румъния #имигранти #Найджъл Фарадж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници