Обявяват имената на кредитните милионери след изборите

Обявяват имената на кредитните милионери след изборите
След изборите ще продължат проверките на „Балканбанк", „Минералбанк", „Стопанска банка" и др., обяви председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Имената на кредитните милионери ще бъдат обявени, но след изборите, обяви председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов пред БНР.

„Считаме, че през настоящата седмица и преди изборите Комисията по досиетата ще се въздържи от работа по досиетата на кредитните милионери. След изборите обаче ще продължат проверките на „Балканбанк", „Минералбанк", „Стопанска банка" и т.н", обеща Костадинов, цитиран от агенция "Фокус".

По думите му не е редно представители на медии, и особено ръководители на национални медии, да са били в някаква зависимост от Държавна сигурност и допълни, че подкрепя текста от Закона за досиетата, по който се очаква да се произнесе и Конституционният съд.

„Към настоящия момент и в тази обстановка, в която е държавата, и в европейски план, особено медиите, ако не са свободни от каквато и да е морална зависимост, мисля, че ще е много по-добре за нас и за държавата", каза Костадинов.

#Евтим Костадинов #Комисията по досиетата #кредитни милионери #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници