Борисов: Оставяме магистрали на асфалт и разкрита археология

Борисов: Оставяме магистрали на асфалт и разкрита археология
Хиляди автографи раздал Борисов, заяви самият той Снимка: ГЕРБ
A A+ A++ A

Ние сме втората по най-малка задлъжнялост държава в ЕС, което означава, че нашите деца са най-малко задлъжнялите в Европа след естонските. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на предизборното събитие на партията в Хасково снощи, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. По стабилност сме четвърти след Естония, Германия и Швеция, посочи Бойко Борисов. „В Испания има 6 милиона безработни, а помните, че преди 2-3 години хората масово бягаха в Испания и Италия. Сега българите се прибират от Кипър и Испания”, отбеляза председателят на ПП ГЕРБ. Той бе категоричен, че народът ще реши кой ще управлява, но ГЕРБ оставя магистрали на асфалт и разкрита археология, което ще доведе до икономически растеж в бъдеще.

"Къде са червените пари? ГЕРБ е от три и половина години на власт. През 90-та година кой направи приватизацията и къде са парите от нея?", запита риторично Борисов. „Ако имаше по-добри и експертни партии, Господ ми е свидетел, че щях да се дръпна и да ги подкрепя да управляват. Но какъв експерт е Орешарски, който в края на 2008 година каза, че няма криза? Оставиха ни дефицит от половин милиард лева и вдигнаха пенсиите в последния ден на управлението си, оставяйки ни ние да ги плащаме. Платили сме с 9 милиарда повече на пенсионерите от правителството на Станишев. С 4 милиарда сме дали повече за социални помощи в условията на най-голямата световна финансова и икономическа криза“, подчерта Бойко Борисов. Председателят на ПП ГЕРБ посочи, че партията подпомага с партийната си субсидия бедстващи хора.

„Отпуснали сме милиони за благотворителност. Дали сме пари и за църкви, и за джамии на нашите братя мюсюлмани“, заяви Борисов и подчерта, че голяма част от хилядите автографи, които дава всеки ден по препълнените площади, са за български мюсюлмани, които идват да изкажат подкрепата си към ГЕРБ. „Информираха ме днес, че в Област Кърджали са минавали по селата от ДПС и са казвали, че който гласува за ГЕРБ, ще му спрат пенсиите, когато дойдат на власт“, заяви Бойко Борисов. По думите му по време на протестите през зимата се е играело със сметките за ток, защото не може изведнъж хората да получат три пъти по-високи сметки. „Някой направи тази игра, но срещу това ще се вземат мерки и няма повече да се повтори“, категоричен бе Бойко Борисов.

Според председателя на ПП ГЕРБ наглостта на противниците му е стигнала до там, че да го подслушват дори и в тоалетната. „Задайте си въпроса кой друг лидер на партия е бил подслушван. Не ги ли е срам. Ние не сме извадили за никой компромат“, подчерта Бойко Борисов и припомни заменките в Камчийски пясъци, продажбата на Мариците и д.р. „Много направихме, някои неща не толкова добре, други направо сгрешихме, но всеки, който работи, допуска грешки. Затова не ви обещаваме неизпълними неща, а обещаваме да продължим да работим“, заяви Борисов и посочи, че в Испания полицията е пребила протестиращите, а правителството на ГЕРБ в България не позволи да се пролее кръв. „Ние не дадохме да капне капчица кръв. За нас е важно да има стабилност. Демокрацията е това - някои да ни харесват, други не, и да управлява този, който го подкрепят най-много хора. БСП не иска да управлява, а да се скрият зад някой, който да носи отговорност по време на най-голямата криза. БСП също иска ГЕРБ да спечели, но да направи нестабилнно правителство. Заложници на всичко това ще бъдете вие хората“, подчерта Бойко Борисов.

„Опонентите ни нямат аргументи и за това използват компромати, нещо което наблюдаваме от 20 години“, заяви по време на събитието в Хасково заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. Той припомни, че от първия ден на управлението си, правителството на ПП ГЕРБ работеше за връщане на доверието в Европа, за да можем да се възползваме от европейската солидарност и да инвестираме средства в много населени места. „През следващия програмен период можем да усвоим нетно 25 млрд. лева, но това може да стане само ако има стабилно правителство с министър-председател Бойко Борисов“, посочи Цветанов. По думите му много българи, които са напуснали родината си, искат да се върнат, но за да се случи това трябва да се развие икономиката.

„Спомням си бедствията в Бисер, Свиленград и Любимец, и знаете, че ние бяхме тук на място през критичните дни. Ние бяхме тук не за да се снимаме с вас, а за да върнем доверието ви, че държавата стои зад всеки от вас. Вие бяхте хората, които ни мотивирахте да направим това, защото без общите усилия на всички, нямаше да можем да построим 34 къщи в Бисер. Нямаше да върнем доверието във вярата, ако не бяхме реконструирали църквите“, подчерта Цветанов. Той призова вски да даде гласа си, защото това е силата на демокрацията. „Нека да бъде подкрепена ПП ГЕРБ, която показа, че може да постига резултати. Благодаря за пълните площади, защото това създава болката, която има в опозицията. Нека тя да прави компромати, а ние да показваме резултатите от реалните политики, които водим“, заяви заметсник-председателят на ПП ГЕРБ.

Водачът на листата на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев представи всички кандидати за нардони представители от областта и увери, че през последните 4 години е работил с мисълта за хората от Хасково и не е пестял усилия в работата си. „В следващия мандат трябва да създадем повече инветсиции в Област Хасково. Инветсициите ще създадат заетост, а това ще повиши доходите“, подчерта Делян Добрев.

#избори #ГЕРБ #Борисов #Цветанов #Хасково

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници