Драгомир Стойнев: Националната политика е длъжник на местните власти

Драгомир Стойнев: Националната политика е длъжник на местните власти
На срещата присъстваха и двамата бивши министри и депутати от Хасковско Костадин Паскалев и Емилия Масларова, ексобластният управител Райна Йовчева и кметът на Харманли Михаил Лисков, който беше символичен домакин на срещата. Снимка: „Стандарт“
A A+ A++ A

„Играта наши и ваши общини е изключително вредна“. Това заяви водачът на листата на Коалиция за България в Хасково Драгомир Стойнев по време на дискусията по проблемите на местното самоуправление, пише „Стандарт“.

На срещата присъстваха и двамата бивши министри и депутати от Хасковско Костадин Паскалев и Емилия Масларова, ексобластният управител Райна Йовчева и кметът на Харманли Михаил Лисков, който беше символичен домакин на срещата.

„Националната политика е длъжник на местните власти. Много се говори за мерките срещу кризата, но се игнорира мястото на общините в този процес. Те са буферът, който поема голяма част от напрежението“, обяви Стойнев.

„Слушането е безобразие и организаторите му трябва да бъдат изметени от държавата. Първо трябва да възстановим държавността, после и принципа на децентрализация и самостоятелността на местните власти. Трябва да бъде променен и принципът на финансирането на проектите с евросредства“, смята Паскалев.

Той каза, че в във всички страни в ЕС между 60%-70% от средствата се получават авансово и правилото важи не само за общините, а и за бизнеса.

Кметът на Харманли Михаил Лисков поиска да бъде разработен нов механизъм за работа при кризисни ситуации.

„Прескачането на институции, прехвърлянето на негативите върху местната власт, а позитивите върху националната се видя в с. Бисер, повтори се и в Перник. Проблемите на хората обаче не се решават“, заяви Лисков.

Бившият областен управител Райна Йовчева поиска от бъдещите депутати диалог, тъй като връзката между бенефициентите по европроекти и чиновниците, които правят рамката, категорично не работи.

#избори #Костадин Паскалев #Емилия Масларова #Драгомир Стойнев #Райна Йовчева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници