"Асошиейтед прес": Скандалът със СРС-тата злепоставя Борисов

"Асошиейтед прес": Скандалът със СРС-тата злепоставя Борисов
Кабинетът на Борисов подаде оставка през февруари в обстановка на национални протести. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Скандалът с подслушванията злепоставя бившия премиер Бойко Борисов, коментира "Асошиейтед прес", цитирана от БГНЕС.

Във вторник българската прокуратура повдигна обвинения срещу четирима бивши полицаи за участие в подслушване на политически опоненти на бившето правителство.

Прокуратурата обвини доскорошния началник на полицейския отдел за наблюдение – Сергей Кацаров, и двамата му предшественици Цветан Иванов и Камен Костов в злоупотреба с власт и подпомагане на нерегулирано подслушване в периода от 2009 до 2013. Четвъртият служител – Радко Димитров, бе обвинен в опит за прикриване на случая посредством унищожаване на незаконни записи.

Мъжете – бивши служители на полицията, ръководена от вътрешното министерство, отхвърлят обвиненията. Ако бъдат признати за виновни, може да бъдат осъдени на максимум 8 години лишаване от свобода.

Късно във вторник прокуратурата разпита вътрешния министър Цветан Цветанов за дейностите на бившите му подчинение. Цветанов, който в момента ръководи изборната кампания на бившата управляваща партия – ГЕРБ, определи твърденията като нелепи.

Кабинетът на Борисов подаде оставка през февруари в обстановка на национални протести. Поредният скандал може да го злепостави, докато опитва да си върне властта на изборите на 12 май, коментира агенцията.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #Цветан Иванов #Камен Костов #Радко Димитров #Цветан Цветанов #прокуратура #подслушване #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници