Терористът от атентата в Бостън няма пари за адвокат

Терористът от атентата в Бостън няма пари за адвокат
19-годишният Джохар бил стабилен и отговорил с поклащане на глава на въпроса дали може да бъде разпитван. Снимки: novini.bg
A A+ A++ A

Заподозряният за атентата по време на маратона в Бостън, Джохар Царнаев, е заявил, че не може да си позволи адвокат.

Седмица след терористичния акт, прокуратурата е завела дело срещу Джохар Царнаев, който бил готов да сътрудничи на разследването, съобщиха американските власти пред световните агенции, предава „24 часа".

19-годишният обвиняем бил стабилен и отговорил с поклащане на глава на въпроса дали може да бъде разпитван. Властите предполагат, че сам си е причинил огнестрелната рана на гърлото при неуспешен опит за самоубийство.

Според американски закон по-малкият от братята Царнаеви, замесени в атентата в Бостън, може да получи и смъртна присъда, ако го осъдят за използването на оръжия за масово унищожение, за смъртта на трима души и над 200 ранени.

По-големият брат на Джохар - Тамерлан бе убит по време на полицейска акция във връзка с атентатите.

Именно той бил главният инициатор на бомбения атентат по време на маратона, твърди по-малкият брат. Той е искал да защити исляма и двамата сме действали сами, твърди раненият Джохар Царнаев.

Американските власти не вярват, че зад двамата братя стои радикално-ислямиска групировка и ги наричат „саморадикализирали се джихадисти".

Съпругата на мъртвия Тамерлан Царнаев отказва да говори с властите. Тя е американка, приела исляма, и има дъщеря от загиналия Тамерлан.

#Джохар Царнаев #Бостън #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници