Румен Овчаров свидетелства по делото срещу Вальо - Топлото

Румен Овчаров свидетелства по делото срещу Вальо - Топлото
Първоначално Овчаров не си спомняше това, но след като съдът припомни думите му по искане на защитата, той ги потвърди. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият министър на икономиката и енергетиката, Румен Овчаров, е свидетелствал по делото за пране на пари срещу бившия изпълнителен директор на „Топлофикация София" Валентин Димитров, съобщава Агенция „Фокус".

Румен Овчаров е потвърдил думите си от 2007 г., когато процеса е бил във фаза досъдебно производство, според които тогавашното ръководство на Столична община е оказало натиск на Валентин Димитров за подписването на неизгодни договори, за което Димитров се оплакал на бившия енергиен и икономически министър.

Първоначално Овчаров не си спомняше това, но след като съдът припомни думите му по искане на защитата, той ги потвърди.

В показанията си пред съда днес Румен Овчаров е заявил, че на „Топлофикация София" са направени две проверки през 2006 г., когато той е бил министър.

Едната проверка, извършена по негово поръчение от Министерство на икономиката и енергетиката и Столична община, е установила, че има значително завишаване на разходите за горива и задълженията на дружеството.

Румен Овчаров е посочил, че министерството се е опитало да вземе мерки, като е правило прегледи на икономическото състояние на дружествата.

Втората проверка, извършена на „Топлофикация – София" е била направена от Държавната финансова инспекция и е потвърдила резултатите от първата.

Овчаров заяви, че не е имало случай, в който да е препоръчвал фирми, с които „Топлофикация - София" да работи.

#Румен Овчаров #Валентин Димитров #топлофикация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници